Формула 1 се здружи со The Chemical Brothers за звучна идентификација на тркачката серија.

Песната “We’ve Got To Try“ од најновиот албум на бендор кој се вика “No Geography“ беше комплетно преработена и “забрзана“ на 15.000 вртежи во минува за коинцидира со тркачката серија чии мотори се вртат со таа сила.

Траката се вика WGTT15000BPM F1 NEEEUM MIX и е придружена од серија кус филмови, а официјално ќе биде промовирана во Петок.

пионерите музички инженери направија музика која треба да ја следи брзината и интензитетот на формула 1. не можеме подобар партнер за тоа да најдеме од The Chemical Brothers – изјави Ели Норман, директор за маркетинг и комуникации во формула 1.

звучниот инженерски предизвик да се создаде најбрзиот ремикс не заинтересира и нас како музичари и формула 1 фанови. возбудливо е да се чуе музиката во контекс на спортот, брзината и интензитетот на формула 1 е одличен приказ на нашата музика – смета том роуландс од The Chemical Brothers.