Џенсон Батон ќе се обедини повторно со својот шампионски болид од 2009 година на Браун ГП и ќе го вози во специјална демонстрација во Силверстон пред Британското Гранд При.

Батон ќе го вози БГП001 во Четврток, болидот кој стигна до шест Гранд При победи, освојувајќи ја титулата пред 10 години.

Возењето е организирано од страна на Рос Браун, кој во тие времиња го одведе Браун ГП до двојната круна и ќе биде снимено од Скај Спортс Ф1, кои пак ќе го емитираат пред почетокот на трката во Недела.