Кога се во прашање тркачки инциденти, нема поголеми експерти од поранешните Ф1 возачи и шампиони, а истите се едногласно на страната на Себастијан Фетел во однос на казната која му беше доделена на Канадското Гранд При.

Најџел Мансел, Марио Андрети, Џенсон Батон, Дејмон Хил, како и моторциклистот од МотоГП, Кејси Стонер и многу други сметаат дека казната за Себастијан Фетел била неоправдана.

Ова се нивните реакции по инцидентот:

Кејси Стонер

Марио Андрети

Педро де ла Роса

Џони Херберт

Дејмон Хил

Најџел Мансел