Даниел Рикардо е нетрпелив на овогодишното Јапонско Гранд При во Сузука велејќи дека патеката е како луда железница.

Даниел Рикардо, слично како и Себастијан Фетел, неговиот колега Шарл Леклер и холанѓанецот Макс Верстапен, имаат само пофални зборови за Автодромот Сузука, потенцирајќи дека им е една од омилените на календарот. Австралијанецот ја спореди патеката со луда железница.

сузука има старомодни карактеристики кои јас навистина уживам да ги возам. има брзина и течна е, но и нерамна и многу тврда. ми се допаѓа комбинацијата на кривини, една од најдобрите во календарот, има по малку од се и поради тоа ја обожавам.

првиот сектор е искачување по нагорнина и има облика змија, лево па десно па повторно лево. вториот сектор е повеќе технички, а последниот ја вклучува 130Р кривината која е голеа и храбра. кругот е како луга железница од ново и од ново, горе па доле. чувството е такво – објасни рикардо.