Дуелот Карлос Саинз против Алекс Албон беше машки, интензивен и мерак за гледање.

Возачот на Ред Бул нападна каде што никој не очекуваше и ја превзема позицијата на Карлос. Но, шпанецот на двојниот Ледесмо врати и го истурка конкурентот од патеката.