Откако го искрши болидот на квалификациите, Кевин Магнусен мораше да ја почне трката од боксот.

При составувањето на болидот, механичарите на Хаас пробале промени во сепапот, кои не ги донеле посакуваните резултати.

Кевин Магнусен беше фрустриран од перформансите на својот ВФ19.