Кими Раиконен изгледно имаше шанса да се пласира во топ 10 на квалификациите за Руското Гранд При, но финецот имаше грешка на излезот од последниот свиок во својот летечки круг.

Болидот на Кими пролизга низ свиокот што го чинеше доволно време за да не влезе во К3. Нормално, Кими беше вокален како и вообичаено.