Скудерија Ферари први го повлекоа Себастијан Фетел во гаражата по нови гуми, сакајќи да предизвикаат реакција од Мерцедес.

Ботас безгрешно промени, но механичарите на Ферари беа неподготвени и заспани, а еден од нив за малце ќе беше прегазен од Мерцедесот на Ботас.