Себастијан Фетел се реши за дополнително влегување во боксот во однос на својот конкурент Луис Хамилтон.

Германецот на Ферари имаше посвежи софт споредено со старите хард гуми на Хамилтон, нападна и мина на круг пред крајот на трката превземаји го 4то место од актуелниот првак.