Иако се бореа за 15то место, Кевин Магнусен од Хаас и Даниел Рикардо од Рено “машки“ возеа во последниот дел од трката.

Данецот во својот препознатлив ултра-агресивен стил со поместување за време на кочењето, Рикардо фрустриран. Дулот на крај заврши со “среден прст“ од австралијанецот до Кевин.