Карлос Саинз не може ад биде задоволен од трката иако имаше добар почеток.

На два кругови пред крајот беше 9ти, најпрво беше минат од Ленс Стол на правецот пред стартно целната рамнина, а неколку секунди подоцна, ан стартната рамнина беше жртва и на Даниил Квјат по што остана без поени.